EMLAK SİTEMİZ YAKINDA TAM OLARA HİZMETİNİZE GİRECEKTİR.  

TÜM EMLAK KAYITLARINIZ            ÜZERİNDEN  KAYIDI  YAPILACAĞINDAN  AŞAĞIDAKİ  TELEFONA ULAŞABİLİRSİNİZ

0 535 509 87 74 --- 0 536 029 50 00 --- 0 532 334 17 43
  • Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

DOĞRU YATIRIMLIK ARSALARI, ARAZİLERİ, EV VE İŞYERLERİNİ KOCAELİ YATIRIMCIDAN BULABİLİRSİNİZ.
  SATLIKLAR :      KONUT     BİNA     İŞYERİ    DEVREN İŞYERİ     ARSA     ARAZİ     KAT KARŞILIĞI ARSA     TURİSTİK TESİS
KİRALIKLAR :        GÜNLÜK KİRALIKLAR  KONUT     BİNA     İŞYERİ    DEVREN İŞYERİ     ARSA     ARAZİ     TURİSTİK TESİS
 
GAYRİMENKUL ALIRKEN SATARKEN NELERE DİKKAT ETMELİ GAYRİMENKUL DE TAPU MASRAFLARI YATIRIM NASIL YAPILIR.  
       
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam23
Toplam Ziyaret1027
AlışSatış
Dolar33.952934.0889
Euro37.891738.0435

GAYRİMENKUL TAPU MAŞRALARI

GAYRİMENKUL DE TAPU MASRAFLARI

     Mevcut konutunu satmak isteyen veya hayalini kurduğu eve sahip olmak isteyenlerin çoğu zaman göz ardı ettiği ancak, bütçeyi sarsma konusunda oldukça etkili olan bir konuya değineceğiz. Ev satışında tapu masrafları bir çoğumuzun tahmin ettiğinden daha yüksek miktarlarda karşımıza çıkmaktadır. Evin satış rakamı üzerinden hesaplanan bu miktarlarda taban fiyat olarak konutun bağlı bulunduğu belediye tarafından belirlenen rayiç bedel esas alınmaktadır. Yani; tapu masraflarından kaçmak için 300 bin Türk Lirası’na aldığınız bir evi 30 bin TL’ye aldım diyerek daha az tapu masrafı ödemeniz mümkün değildir. Bağlı bulunduğunuz belediye tarafından evinizin istimlak gibi durumlarda tarafınıza ödenecek değeri yani resmi bedeli yazılı bulunan evrakları satış işleminden önceki süreç olan hazırlık kısmında Tapu ve Kadastro dairesi sizden talep etmektedir. Eğer rayiç tutar üzerinde bir bedel beyan etmemiş ve taban fiyattan evinizi sattığınızı beyan etmiş iseniz, alıcı ve satıcıya ayrı ayrı olmak üzere binde yirmi miktarınca tapu harcı masrafı çıkartılmaktadır. Küçük bir örnek ile açıklamamız gerekirse; 200.000 Türk Lirası rayiç bedeli olan bir konuta sahipsiniz ve bu konutu belediye tarafından belirlenmiş olan 200.000 Liralık rayiç bedel üzerinden satıyorsunuz. Tapu devri gerçekleşmeden önceki hazırlık sürecinde Tapu ve Kadastro müdürlüğüne bağlı olan işlem yaptığınız dairedeki görevli 200.000 / 1000 x 20 = 4.000 TL tutarında hem alıcıya hem satıcıya ödemesi gereken 2016 tapu harcı masrafını söyler ve ziraat bankasına yatırılarak toplamda 8.000 Türk Lirası miktarında ödeme belgesinin tarafına ulaştırılmasını ister.

     Ev satışında tapu masrafları sadece tapu harcı ile sınırlı kalmayıp, dairenin talep ettiği bir çok evrak içinde küçük miktarlarda bedeller ödenmektedir. Yukarıda belirttiğimiz rayiç bedel belgeleyici evrak, zorunlu deprem sigortası, elektrik ve su gibi temel ihtiyaç abonelikleri, son 6 ay içinde çekilmiş olma zorunluluğu olan fotoğraf gibi bir çok kalemde tapu harcı masrafı hariç ortalama 2.000 Türk lirası civarında masraf etmeniz gerekebilir.

    Yeni mülk sahibi olacak kişilere tavsiyemiz; orta halli olarak edineceğiniz bir konut için satıcıya ödeyeceğiniz bedelden ekstra olarak 10.000 Türk Lirası gibi bir rakamı harç ve ufak tefek bir çok kalemden oluşan masraflar için ayırmanız yararınıza olacaktır.